Trobada de col·laboradors de Terra Franca, 24 d'abril de 2016

For the first time since its creation, Terra Franca convened a meeting of people around the country collection·work together to achieve their goals. Va tenir lloc el diumenge 24 d’;abril de 2016, to install·lacions de la Cooperativa L’;Olivera, in Vallbona. The meeting took place in the morning, i a la tarda es va celebrar l’;assemblea ordinària anual de l’;It associació. For this reason, there was a high attendance of members who actively participate in exhibitions and debates.

La trobada es va iniciar amb una exposició de la situació actual i perspectives de Terra Franca per part d’;un membre de l’;team manager. A continuació es va fer un ràpid repàs a la situació de l’;accés a la terra a nivell europeu, incidint sobretot en les dificultats que es deriven del fet que progressivament la terra productiva esdevingui un objecte d’;inversió refugi per part dels grans capitals. Finally, es va projectar i comentar el video “The Land for Our Food”

El document audiovisual va ser elaborat pels membres del projecte “;Acces to Land”;. Es centra en la situació de dificultat de l’accés a la terra per a nous pagesos, through case studies from different European countries. En el debat que es va suscitar es van definir reptes i es van aportar propostes interessants per afavorir l’;accés a la terra.

The meeting ended after sharing a wonderful meal prepared by Enio and Mariela, Restaurant chefs Rocallaura, and the cakes from the oven Can Busqueta, Bellpuig.

About l'autor
Pau Nadal